گالاکتورافی یا داکتوگرافی یک روش تصویربرداری پزشکی است که برای معاینه و بررسی داکت ها یا مجاری شیری پستان انجام می شود.
ماموگرافی لیزری یک تکنولوژی تصویربرداری با استفاده از فرکانس لیزر است که الگوهای طبیعی و غیر طبیعی بافت درون سینه را نشان می دهد.
سرطان سینه در مردان بیماری بسیار نادری است و ابتلا به سرطان سینه در مردان ممکن است دلایل مختلفی داشته باشد
سونوگرافی در تشخیص سرطان پستان یک روش مکمل تشخیصی در کنار نتایج به دست آمده از ماموگرافی می باشد.
از ام آر ای سینه به منظور غربالگری زنان با ریسک بالای ابتلا به سرطان سینه به منظور ارزیابی وسعت درگیری سرطان استفاده می شود
گاهی برای تشخیص به موقع سرطان سینه در مادران شیرده انجام ماموگرافی یک ضرورت است و باید با رعایت موارد احتیاط برای سلامت مادر و شیرخوار انجام شود.
ماموگرافی به منظور آزمایش بافت سینه، شناسایی و تشخیص بیماریهای پستان معمولا در زنانی بالای 40 سال و یا دارای علائم مشکوک بیماریهای سینه انجام می شود.
سینه یکی از اندام های مهم است که در طول زندگی زنان دستخوش تغییرات رشدی متعدد و پیچیده می شود. برخی از این شرایط مانند بارداری و شیردهی غده پستانی را ب
اگرچه سرطان سینه در زنان بسیار شایع تر است اما مردان نیز ممکن است به سرطان سینه مبتلا شوند.سرطان سینه مردان یک بیماری نادر است.
سونوگرافی، آزمایش تصویربرداری تشخیص آدنوز اسکلروز است که امواج فرکانس بالا را به سینه فرستاده و آنها را به تصاویرقابل نمایش روی مانیتور تبدیل می کند.
توده های سرطان سینه یا پستان یکی از شایع ترین انواع سرطان بین خانم ها هستند که معمولاً به واسطه سونوگرافی یا ماموگرفی قابل بررسی و تشخیص هستند.
ماموگرافی در غربالگری ، تشخیص بیماریهای غیر سرطانی سینه و گاهی پس از درمان برای ارزیابی میزان موفقیت عمل جراحی سرطان پستان مورد استفاده قرار می گیرد.
ماموگرافی در مواردی که فرد دارای علائمی از جمله درد، پوسته پوسته شدن سطح سینه یا فرورفتگی و سایر ناهنجاریهای سینه باشد کاربرد دارد.
با انجام ماموگرافی در بافت پستان می توان تمامی ناهنجاری ها را بررسی کرد. حتی کوچکترین توده ای در سینه تشخیص داده خواهد شد.
غربالگری ماموگرافی نوع خاصی از تصویربرداری پستان است که با استفاده از اشعه ایکس با دوز پایین برای کشف سرطان سینه در مراحل اولیه انجام می شود.
معمولا یک هفته قبل از شروع دوره پریودی زمان مناسبی برای انجام ماموگرافی نیست چون در این زمان سینه ها بسیار حساس تر هستند.
تشخیص زودرس سرطان پستان با شروع ماموگرافی در زنان زیر 40 سالگی، خطر مرگ ناشی از این بیماری را 25٪ یا 30٪ یا بیشتر کاهش می دهد.
ماموگرافی در واقع به منظور تشخیص بیماریهای پستان در زنانی انجام میشود که با ناهنجاری هایی از قبیل وجود درد پستان و فرو رفتگی نوک پستان مواجه شدهاند.
در بعضی مواقع که در ماموگرافی به نتیجه کاذب برسیم و یا نتایج به درستی قابل تشخیص نباشند از سونوگرافی جهت تشخیص توده در سینه استفاده میشود.
با توجه به خطر اشعه ایکس برای جنین ، ماموگرافی در زنان باردار با احتیاطات لازم و استفاده از پیش بند سربی انجام می شود تا عوارض احتمالی به حداقل برسد.
کاهش دقت ماموگرافی در آن دسته افرادی است که از پروتز سینه استفاده می کنند. برای این افراد باید در انجام ماموگرافی با حساسیت بیشتری برخورد کرد.
تفسیر نتایج ماموگرافی و تشخیص جواب نرمال، توده ها و بدخیمی های پستان در ماموگرافی از صفر تا شش طبقه بندی میشود.
ماموگرافی دیجیتال ، مهمترین روش آزمایش ، بررسی بافت سینه و تشخیص سریع سرطان و فیبروکیست پستان به شمار می رود.
بهترین زمان ماموگرافی هفته اول بعد از قاعدگی است. بنابراین اگر نزدیک به پریودی یا در این دوران هستید، ماموگرافی را به زمان دیگری موکول کنید.
ماموگرافی یکی از روش های تشخیص سریع بیماری سرطان سینه به وسیله ی تابش پرتوهای خفیف اشعه ایکس می باشد
در گالاكتوگرافی با استفاده از ماموگرافی (دوز پائینی از اشعه x) و نیز تزریق ماده حاجب داخل مجاری شیری را توسط تصاویر ماموگرافی می بینند.
دستگاه ماموگرافی شبیه به یک جعبه مستطیل شکل عمودی بوده که در آن اشعه ایکس تولید می شود.متصل به این بدنه مستطیل شکل قطعه ای افقی قرار دارد که پستان را در جای صحیح نگه داشته و فشرده می کند .
بیشترین بحث در مورد انجام ماموگرافی غربالگری در خانمهایی است که پروتز پستانی دارند . اشعه X که در ماموگرافی استفاده می شود نمی تواند به خوبی از میان پروتزهای سیکیلون و یا آب نمکی عبور کند .