اقدامات ضروری برای آمادگی قبل از انجام ماموگرافی
تشخیص زودرس سرطان پستان، خطر مرگ ناشی از این بیماری را 25٪ الی 30٪ یا بیشتر کاهش می دهد. در صورتی که در معرض خطر زیادی هستید، باید بدانید که زنان باید از 40 سالگی یا زودتر شروع به انجام ماموگرافی کنند. سرطان پستان پس از سرطان پوست، دومین سرطان شایع در بین زنان میباشد. به همین دلیل معاینات بالینی منظم و انجام ماموگرافی برای تشخیص زود هنگام سرطان سینه بسیار توصیه میشود. ماموگرافی یک پرتونگاری و ابزار غربالگری برای تشخیص سرطان پستان میباشد. این روش به یافتن توده های سرطانی در پستان کمک میکند.
موارد قابل تشخیص دیگر توسط این تست، شامل توده، درد یا ترشح نوک سینه میباشد، همچنین برای خانم هایی که شکایتی از پستان ندارند نیز استفاده میشود. این روش امکان تشخیص سرطانهای پستان، تومورهای خوش خیم و کیست را قبل از شناسایی با لمس میدهد. اگر چه روشهای مختلف رادیوگرافی برای شناسایی ضایعات مشکوک به سرطان پستان به راحتی در دسترس میباشند؛ اما ماموگرافی، اصلی ترین غربالگری سرطان پستان است. البته این تست به تنهایی نمی تواند برای تشخیص سرطان پستان استفاده شود. بلکه می تواند با طبقه بندی دقیق یافته های طبیعی و مشکوک به تشخیص کمک کند. در ادامه به اقدامات ضروری قبل از انجام این روش می پردازیم.
اقدامات مهم قبل از انجام ماموگرافی
شرایط انجام ماموگرافی
- استفاده از مام یا خوشبو کننده ها کیفیت تصویر را تحت تأثیر قرار میدهند. از مصرف آنها قبل از ماموگرافی خودداری نمایید.
- ماموگرافی را در هفته قبل از پریود انجام ندهید؛ زیرا در این زمان سینهها تورم دارند و سفت هستند.
- لازم است تا تکنسین از داشتن یا نداشتن پروتز سینه آگاه باشد، بنابراین در صورتی که ایمپلنت های سینه دارید به ایشان اعلام نمایید.
- یک لباس راحت برای بیرون آوردن انتخاب کنید.
آیا برای ماموگرافی باید ناشتا باشیم ؟
خیر، پر بودن معده تاثیری در نتایج و نحوه انجام ماموگرافی ندارد پس برای انجام ماموگرافی نیازی نیست که ناشتا باشید. فقط قبل از انجام ماموگرافی نوشیدنی های کافئین دار و شکلات و قهوه مصرف نکنید.
ماموگرافی یا گرافی دیجیتال پستان، روشی برای آزمایش و بررسی بافت پستان است که در رادیولوژِی مرکزی اصفهان انجام میشود. جهت کسب اطلاعات بیشتر و تعیین نوبت با شماره تلفن 32202762 - 031 تماس حاصل فرمایید.
نحوه انجام ماموگرافی
دستگاه ماموگرافی از دو صفحه موازی تشکیل شده است که سینهها بین این دو صفحه قرار گرفته و صفحه ها با نزدیک شدن به یکدیگر بافت سینه را فشرده می کنند تا تصویر دقیق تری از کل بافت سینه حاصل شود. پس از اینکه پستان ها در موقعیت صحیحی نسبت به دستگاه قرار گرفتند، متخصص تصویربرداری از شما می خواهد نفس خود را حبس کنید و در این حال تصویربرداری اشعه ایکس انجام می شود. سپس متخصص موقعیت سینهها را تغییر می دهد تا تصویر از زاویه دیگری نیز ثبت شود.
کاربردهای ماموگرافی
ماموگرافی تصویربرداری اشعه ایکس از پستان است که برای تشخیص تومورها یا سایر ناهنجاریها طراحی شده است. از این روش می توان به منظور غربالگری یا تشخیص در ارزیابی توده پستان استفاده کرد:
- ماموگرافی غربالگری: از ماموگرافی غربالگری برای تشخیص تغییرات پستان در زنانی استفاده می شود که هیچ علائم و نشانه ای نداشته یا ناهنجاریهای جدیدی در پستان خود مشاهده نمی کند. هدف از انجام این تست، تشخیص سرطان قبل از مشاهده علائم بالینی است. این تست معمولاً شامل دو عکس است و می تواند توموری را تشخیص دهد که قابل احساس نیست.
- ماموگرافی تشخیصی: از این روش برای بررسی تغییرات مشکوک پستان مانند توده های جدید پستان، درد پستان، ظاهر غیر معمول پوست، ضخیم شدن پستانک و ترشحات از آن استفاده می شود. علاوه بر این، از ماموگرافی تشخیصی برای ارزیابی ناهنجاری های تشخیص داده شده در ماموگرافی غربالگری استفاده میشود. این یک ابزار اساسی است و بلافاصله پس از مشاهده تغییرات پستان، بدون در نظر گرفتن سن بیمار انجام میشود.
مزایای ماموگرافی
مزیت اصلی این روش کمک به تشخیص زود هنگام سرطان سینه است. بر اساس اعلام ACS، ماموگرافی پیش از نمایان شدن علائم فیزیکی سرطان به تشخیص علت ایجاد تغییرات سینه کمک می کند. این گزارش نشان داد که افراد با انجام ماموگرافی:
- احتمال درمان سرطان آنها بیشتر است.
- به احتمال زیاد سرطان سینه را خیلی سریع تشخیص می دهند.
- کمتر به درمان تهاجمی از جمله جراحی نیاز پیدا می کنند.
مطلب پیشنهادی : ماموگرافی لیزری چیست ؟
افراد مناسب جهت ماموگرافی
- همه زنان بالای 40 سال باید یک تا دو سال یکبار ماموگرافی انجام دهند.
- زنانی که سابقه فامیلی سرطان در خانواده خود دارند باید از 35 سالگی یک سال یکبار ماموگرافی انجام دهند.
- کسانی که یک سینه درگیر با سرطان داشته اند باید به طور مرتب مورد بررسی و چکاپ قرار گیرند و سالیانه ماموگرافی شوند.
- برای تشخیص ماهیت توده های نا مشخص از ماموگرافی استفاده میشود.
- کسانی که علائم مشکوک همانند جوش، خارش و التهاب در سینه یا نوک سینه، تورفتگی بافت سینه، بافت متورم و ضخیم در سینه، ترشحات خونی، آبکی و یا صورتی از نوک سینه (که به طور خود به خود و نه با فشار خارج شوند) و یا درد شدید دارند، باید ماموگرافی شوند.
عوارض جانبی ماموگرافی
ماموگرافی، بافت پستان ها را با مقادیر اندکی از پرتوهای رادیواکتیو مواجه میسازد؛ اما معمولاً فواید این تکنیک تصویربرداری بیشتر از مضرات آن است. با این حال توصیه می شود اگر باردار هستید، حتماً این موضوع را با پزشک خود در میان بگذارید تا در خصوص گزینه های جایگزین تصمیم گیری شود. اگر ریسک آسیب به جنین و مادر بسیار کم است، انجام ماموگرافی های مکرر و دوره ای در افراد بارداری که در معرض ریسک بالای ابتلا به سرطان پستان نیستند توصیه نمی شود.
در رادیولوژی و سونوگرافی مرکزی اصفهان همه اقدامات تشخیصی تصویر برداری، در حوزه رادیوگرافی و سونوگرافی از جمله سونوگرافی های واژینال به طور ورتین، با ضریب دقت بسیار بالا انجام میشود. لطفا جهت کسب اطلاعات بیشتر و تعیین نوبت با شماره تلفن 32202762 - 031 تماس حاصل فرمایید.
آدرس مطب : اصفهان ، خیابان شمس ابادی، روبروی عیسی بن مریم، ساختمان صبا
تلفن : 32202762 - 031
درباره این موضوع مطالب بیشتری بخوانید
-
ماموگرافی چه عوارض و مزایایی دارد؟
تاریخ انتشار : 1400-12-24تاریخ بروز رسانی : 1403-03-23 -
قبل از انجام ماموگرافی باید چه نکاتی را رعایت کرد؟
تاریخ انتشار : 1399-12-17تاریخ بروز رسانی : 1403-03-22 -
روشهای تشخیص سرطان سینه در مردان
تاریخ انتشار : 1401-09-25تاریخ بروز رسانی : 1401-10-06 -
ماموگرافی چیست؟
تاریخ انتشار : 1399-12-16تاریخ بروز رسانی : 1403-03-22 -
ماموگرافی در دوران بارداری و شیردهی چگونه است؟
تاریخ انتشار : 1402-01-22تاریخ بروز رسانی : 1403-03-23
نظرات کاربران درباره این مطلب :
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .