سونوگرافی سینه چه مواردی را نشان میدهد؟
سونوگرافی سینه یک آزمون پزشکی غیرتهاجمی است که به پزشکان در تشخیص و درمان مشکل احتمالی کمک میکند. در واقع تصویرهای ایجاد شده در زمان استفاده از این روش، به واسطه امواج صوتی ایجاد میشود. این امواج توسط وسیلهای به نام پروب ایجاد خواهد شد که با توجه برای حرکت راحت آن بر روی بدن شما و انتقال صحیح امواج، باید از نوعی ژل نیز استفاده شود. در زمان انجام سونوگرافی پستان امواج بازگشتی پس از برخورد به اندام شما، مجدداً توسط پروب دریافت شده و برای تفسیر و تبدیل به تصویر به کامپیوتر تحویل داده میشود. به این ترتیب میتوان تصویری آنی از بافت داخلی سینه در اختیار داشت.
دلایل انجام سونوگرافی سینه
سونوگرافی سینه فقط برای تشخیص بیماری سرطان سینه نبوده دلایل متعدد دیگر نیز وجود دارد که پزشک معالج دستور انجام آن را میدهد. مهمترین دلایل انجام این نوع سونوگرافی به شرح ذیل است:
- تعیین نوع توده و ضایعه در بافت پستان
- غربالگری سینه مکمل برای تشخیص سرطان پستان
- هدایت سوزن در طی نمونه برداری از بافت سینه
- احساس توده در سینه
- اندازه گیری سایز دقیق توده سینه
- وجود درد، قرمزی و ترشح در پستان
- تصویربرداری از سینه افراد جوان (ماموگرافی نمیتواند به خوبی بافت متراکم سینه افراد جوان را نمایش دهد).
نحوه انجام سونوگرافی سینه
سونوگرافی سینه توسط پزشک متخصص انجام شده و از بیمار خواسته میشود لباس را درآورد. سپس ژلی مخصوص روی سینه کشیده میشود و با مبدل سونوگرافی شروع میشود. همزمان، پزشک تصویر بافتهای سینه رادر مانیتور مشاهده میکند. اغلب این نوع سونوگرافی 10 تا 15 دقیقه طول خواهد کشید؛ البته اگر نیاز به برداشت نمونه باشد این زمان افزایش مییابد.
نتایج سونوگرافی سینه
تصاویر تولید شده توسط سونوگرافی سینه به رنگ سیاه و سفید است. کیست، تومور و رشد به عنوان مناطق تاریک در اسکن ظاهر میشوند. لکه تاریک در سونوگرافی به معنای ابتلا به سرطان سینه نیست. در حقیقت، بیشتر تودههای سینه خوشخیم هستند. اگر پزشک تودهای پیدا کند که نیاز به آزمایش بیشتر داشته باشد، ممکن است ابتدا MRI را انجام دهد و سپس نمونهای از بافت یا مایعات را از بین میبرد. نتایج بیوپسی به پزشک کمک میکند تا تشخیص دهد توده خوشخیم یا سرطانی است.
نقطههای تاریک در سونوگرافی شما به معنای ابتلا به سرطان پستان نمیباشد؛ زیرا این الگو نشان دهندهی تودههای خوشخیم پستانی میباشد. تودههای خوشخیم سینه شامل موارد ذیل میباشد:
- فیبروآدنوم به توده خوش خیم بافت سرطان گفته میشود.
- تغییرات فیبروکیستیک پستان به پستان های دردناک و متموج به دنبال تغییرات هورمونی گفته میشود.
- پاپیلوم داخل مجرایی یا intraductal papilloma تودههای خوشخیم و کوچک مجاری شیری میباشند.
- نکروز چربی پستانی یاMammary fat necrosis بافت چربی آسیب دیده، مرده یا ضربه دیده میباشد که به شکل توده در پستان لمس میشود.
اگر پزشک به ضایعات پستانی در سونوگرافی مشکوک باشد برای شما MRI انجام میدهد، سپس با انجام بیوپسی از بافت و یا مایع توده با یا بدون هدایت سونوگرافی و جواب پاتولوژی تشخیص خود را مسجل مینماید.
ماموگرافی در اصفهان و سونوگرافی سینه به عنوان یکی از روشهای تشخیصی سرطان پستان، با دقت بالا در سونوگرافی دکتر اعظمی اصفهان قابل انجام میباشد. برای تعیین وقت و کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه، میتوانید با شماره تلفن 32202762 - 031 تماس حاصل فرمایید.
کاندید مناسب جهت سونوگرافی سینه
به طور کلی سونوگرافی را میتوان بهعنوان یک ابزار غربالگری برای زنانی که در معرض خطرات زیر قرار دارند استفاده نمود:
- زنانی که در معرض خطر بالایی برای سرطان پستان هستند و قادر به انجام ام آرآی نمیباشند.
- زنانی که باردار هستند و نباید در معرض اشعه ایکس که در ماموگرافی استفاده میشود، قرار بگیرند.
- زنانی که دارای پستان متراکم بوده و سینه آنها بافت غده ای و پیوندی زیادی داشته و بافت چربی زیادی ندارد.
مطلب پیشنهادی : بهترین زمان برای سونوگرافی سینه
محدودیتهای سونوگرافی سینه
- سونوگرافی سینه یکی ابزارهای تصویربرداری است که به هیچ عنوان قابل جایگزین با ماموگرافی نیست.
- بسیاری از سرطانها در سونوگرافی قابل مشاهده نیستند و اکثر کلسیفیکیشن هایی که در ماموگرافی قابل روئیت است در سونوگرافی دیده نمیشوند.
- بعضی از سرطانهای اولیه فقط با کلسیفیکیشن در ماموگرافی مشاهده شدهاند. یافتههایی که در ام آر آی دیده میشوند، سونوگرافی قادر به دیدن آنها نیست.
- خیلی از یافتههای مشکوک در سونوگرافی که نیازمند به بیوپسی هستند سرطانی نمیباشند.
عوارض سونوگرافی سینه
سونوگرافی سینه هیچگونه خطری ندارد چرا که از اشعه استفاده نمیشود. شما بعد از آن به مراقبت خاصی احتیاج ندارید. بسته به وضعیت شما، پزشک ممکن است دستورالعملهای دیگری را به شما ارائه دهد.
نتیجه گیری
سونوگرافی سینه یک ابزار مؤثر و غیرتهاجمی برای تشخیص مشکلات و بیماریهای مربوط به پستان است که از امواج صوتی برای ایجاد تصاویر استفاده میکند. این روش به ویژه برای افراد دارای بافت پستان متراکم و زنان باردار که نمیتوانند از ماموگرافی استفاده کنند، مفید است. با این حال، سونوگرافی نمیتواند جایگزین ماموگرافی شود و برخی از نشانههای سرطان پستان مانند کلسیفیکیشنها را نمیتواند بهخوبی تشخیص دهد. در نهایت، سونوگرافی بدون خطر و نیازی به مراقبت خاص بعد از آن ندارد.
روشهای رادیو گرافی و سونوگرافی از جمله اقدامات تشخیصی هستند که در بیشتر موارد در صورت عدم دقت، میتوانند مسیر تشخیص، کنترل و درمان بیماری را تغییر دهند و حتی به قیمت جان بیمار ختم شوند. امروزه مراکز رادیولوژی و سونوگرافی مجهز، دقیق و مدرن زیادی در اغلب شهرها از جمله اصفهان وجود دارد که گزینش و مراجعه به آنها میتواند نتایج مثبتی در پی داشته باشد.
آدرس مطب : اصفهان ، خیابان شمس ابادی، روبروی عیسی بن مریم، ساختمان صبا
تلفن : 32202762 - 031
درباره این موضوع مطالب بیشتری بخوانید
-
سونوگرافی برست و آگزیلاری چیست؟
تاریخ انتشار : 1400-11-26تاریخ بروز رسانی : 1403-06-18 -
سونوگرافی پستان ها چگونه انجام میشود؟
تاریخ انتشار : 1396-05-14تاریخ بروز رسانی : 1403-06-24 -
سونوگرافی عناصر سطحی
تاریخ انتشار : 1397-01-31تاریخ بروز رسانی : 1403-06-18 -
سونوگرافی پستان چیست ؟
تاریخ انتشار : 1395-10-19تاریخ بروز رسانی : 1403-06-24 -
کارآرایی سونوگرافی اگزیلا قبل از عمل سرطان پستان
تاریخ انتشار : 1400-12-16تاریخ بروز رسانی : 1403-06-15
نظرات کاربران درباره این مطلب :کلودت ارتونیان [ 1401-06-14 ]
سلام الاستوگرافی سینه دارید؟
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .