سونوگرافی عناصر سطحی
عناصر سطحی شامل بافتها و اعضایی مانند پوست، غده تیروئید، غدد بزاقی و پستانها هستند. با پیشرفت تکنولوژی و ابداع دستگاههای پیشرفته سونوگرافی با فرکانسهای بسیار بالا، امکان بررسی دقیقتر این عناصر فراهم شده است. این نوع سونوگرافی به پزشکان کمک میکند تا بیماریها و ناهنجاریهای مختلف را در این بافتهای سطحی شناسایی و ارزیابی کنند. در ادامه، به بررسی جزئیات این روش تصویربرداری و کاربردهای آن در پزشکی میپردازیم.
سونوگرافی پستان
پستان از بافت نرمی که حاوی چربی، غدد و مجاری شیری است تشکیل شده است.
سونوگرافی در کنار روش های دیگری چون معاینه بالینی و ماموگرافی برای بررسی، تشخیص و درمان برخی از تومورها و بیماریهای پستان مورد استفاده قرار می گیرد. سونوگرافی از پستانها گاهی در مردان نیز ضرورت می یابد.
زنانی که هر ماه پس از پایان دوره قاعدگی به معاینه پستانهای خود می پردازند بسیار زودتر متوجه تشکیل توده در پستانهای خود شده و در آینده در معرض خطرات کمتری قرار می گیرند. لذا حتماً :
- از سن ۲۰ سالگی به معاینه مرتب و صحیح پستانهای خود که توسط پزشک یا کارشناس مامایی به شما آموزش داده می شود بپردازید.
- در حوالی سن ۳۵ سالگی طبق نظر پزشک معالج خود یک عکس ماموگرافی از پستان تهیه نموده و آن را به عنوان سابقه نگاه دارید.
- معمولاً انجام ماموگرافی سالیانه پس از سن ۵۰ سالگی در خانمها توصیه می شود. در زیر این سن معمولاً باید هر دو سال یک بار ماموگرافی تهیه شود.
سونوگرافی پستان در هر سنی قابل انجام است. سونوگرافی به خصوص در سنین زیر ۳۰ سالگی که ماموگرافی انجام نمی شود، کاربرد دارد.
کاربرد اصلی سونوگرافی پستان در تشخیص کیست ها یا حفرات توخالی آن است. از این روش همچنین می توان برای نمونه برداری از تومورهای توپر استفاده نمود. پستان هایی که در حالت خوابیده کم ضخامت بنظر می رسند را می توان در وضعیت نشسته مورد امتحان سونوگرافی قرار داد.
آمادگی های پیش از انجام سونوگرافی پستان
در سونوگرافی پستان باید همیشه زیربغل ها را هم بررسی نمود، لذا همیشه قبل از مراجعه سعی کنید دوش بگیرید و مراقب بهداشت، تعریق و بوی بد زیر بغل و ضایعات قارچی این ناحیه باشید.
آگاهی داشته باشید که برای انجام سونوگرافی دقیق پستانهای بیمار بیاد برهنه و فاقد پوشش باشند. لذا سعی کنید تا خجالت نکشید و خونسردی خود را حفظ کنید زیرا اضطراب شما به پزشک تان نیز منتقل شده و نتایج سونوگرافی را دستخوش تغییر قرار می دهد.
همیشه نتایج سونوگرافی ها و ماموگرافی های قبلی را همراه داشته باشید.
سونوگرافی غدد بزاقی
سونوگرافی غدد بزاقی یک روش تصویربرداری غیرتهاجمی است که برای ارزیابی ساختار و عملکرد غدد بزاقی (مانند غده تحت فکی، پاروتید) استفاده میشود. این سونوگرافی میتواند وجود تودهها، کیستها، سنگهای بزاقی، عفونتها یا التهاب را شناسایی کند. همچنین در مواردی که فرد با خشکی دهان، درد، تورم یا تغییرات در تولید بزاق مواجه است، این روش میتواند به تشخیص علت مشکلات کمک کند. با استفاده از امواج فراصوت، بدون نیاز به پرتوهای مضر، پزشکان میتوانند تصاویری دقیق از غدد بزاقی به دست آورند.
سونوگرافی تیروئید
سونوگرافی تیروئید یک روش غیرتهاجمی برای بررسی غده تیروئید است که به تشخیص بیماریهای مرتبط با این غده کمک میکند. این سونوگرافی به پزشکان امکان میدهد تا اندازه، شکل و هرگونه ناهنجاری مانند گرههای تیروئیدی، کیستها یا تودهها را بررسی کنند. همچنین در ارزیابی عملکرد تیروئید، تشخیص هایپرتیروئیدیسم یا هیپوتیروئیدیسم و پیگیری تغییرات در طول زمان استفاده میشود. این روش ایمن و سریع است و به دلیل عدم استفاده از پرتو، برای همه گروههای سنی مناسب است.
آدرس مطب : اصفهان ، خیابان شمس ابادی، روبروی عیسی بن مریم، ساختمان صبا
تلفن : 32202762 - 031
درباره این موضوع مطالب بیشتری بخوانید
-
سونوگرافی سینه چه مواردی را نشان میدهد؟
تاریخ انتشار : 1400-04-16تاریخ بروز رسانی : 1403-07-21 -
سونوگرافی پستان ها چگونه انجام میشود؟
تاریخ انتشار : 1396-05-14تاریخ بروز رسانی : 1403-06-24 -
سونوگرافی برست و آگزیلاری چیست؟
تاریخ انتشار : 1400-11-26تاریخ بروز رسانی : 1403-06-18 -
بهترین زمان انجام سونوگرافی سینه
تاریخ انتشار : 1400-12-19تاریخ بروز رسانی : 1403-06-15 -
کارآرایی سونوگرافی اگزیلا قبل از عمل سرطان پستان
تاریخ انتشار : 1400-12-16تاریخ بروز رسانی : 1403-06-15
نظرات کاربران درباره این مطلب :
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .