علت انجام سونوگرافی لومبوساکرال
مفصل لومبوساکرال که یکی از مفاصل مهم و حیاتی که ارتباط دهنده با بخش های دیگر ستون فقرات است همواره در معرض آسیب است. لومبوساکرال از رگ های خونی بزرگ، اعصاب، تاندون ها، رباط ها و غضروف ها تشکیل شده اند، لذا محافظت و حمایت از این بخش، بسیار مهم بوده و باید مورد توجه قرار بگیرد. یکی از راههای تشخیص مشکلات مربوط به این ناحیه، انجام سونوگرافی میباشد. در طب اسکلتی عضلانی، سونوگرافی به سرعت به یک روش عکس برداری پرکاربرد تبدیل شده است. پزشکان استفاده کننده از اولتراسوند میتوانند به کمک این فناوری، در کلینیک خود استخوانها و مفاصل را بررسی کنند. اولتراسوند در فرکانسهای بالاتر میتواند به منظور تصویربرداری از ساختارهای بافت نرم، مفاصل پشت و دیسکها مورد استفاده قرار بگیرد. این روش خطرات پرتوزایی را برای بیمار ایجاد نکرده و دقت عکس برداری و تشخیصی آن بالا است.
زاویه لومبوساکرال چیست؟
برای اندازه گیری زاویه لومبوساكرال، دو خط بـه موازات سطح فوقانی مهره S1 و سطح تحتانی مهره L5 رسم میشود. زاویه بین دو خط فوق زاویه لومبوساكرال است.
علت انجام سونوگرافی لومبوساکرال ستون فقرات
- ارزیابی هر گونه التهاب طناب نخاعی یا اعصاب آن
- بررسی تومور در نخاع و اطراف آن
- بررسی تغییرات ایجاد شده در ستون فقرات پس از بروز آسیب دیدگی
- بررسی ستون فقرات پس از انجام عمل جراحی
- بررسی مطابقت ستون فقرات
- بررسی ناهنجاریهای مهره یا طناب نخاعی
- بررسی علل مختلف درد کمر
- بررسی آسیب به ناحیه تحتانی ستون فقرات
- برنامه ریزی برای جراحی ناحیه لومبار
- بررسی مشکلات مادرزادی مربوط به ستون فقرات
- بررسی اختلالات مثانه
برای انجام سونوگرافی لومبوساکرال در اصفهان میتوانید به رادیولوژی مرکزی اصفهان مراجعه نمایید. لطفا جهت هماهنگی و تعیین نوبت این مرکز با شماره تلفن 32202762 - 031 تماس حاصل فرمایید.
مزایای سونوگرافی ستون مهره ها
- اولتراسوند برخلاف اشعه ایکس، میتواند تصاویر بهتری را از مفاصل پشت انسان ارائه دهد. این سونوگرافیها مهرههای پشت و گردن به حد کافی جزئیات را نشان میدهند که بتوان مهرههای آسیب دیده را از مهرههای سالم تشخیص داد.
- این تکنولوژی به پزشک این امکان را میدهد تا تصاویر سه بعدی با جزئیات بالایی را مشاهده کند که ممکن است با استفاده از سی تی اسکن و یا اسکن MRI، نتوان آنها را به دست آورد.
- اولتراسوند میتواند برای تشخیص علت اصلی گردن درد مزمن و کمردرد در برخی از بیماران که با استفاده از روشهای تصویربرداری دیگر پاسخی نگرفتهاند، کارساز باشد.
- اولتراسوند معمولاً نسبت به اسکن MRI و سی تی اسکن ارزانتر تمام شده و فرد به میزان سی تی اسکن در معرض تشعشعات مضر قرار نخواهد گرفت.
- اولتراسوند برای هدایت روندهای درمانی خاص مانند تزریقات بازسازی کننده از جمله پرولوتراپی مفید بوده و میتوان به منظور پیدا کردن محل دقیق بافت نرم آسیب دیده، از آن استفاده کرد.
معایب سونوگرافی کانال نخاعی
استفاده از اولتراسوند محدودیتهایی را نیز دارد. کیفیت تصاویر به دست آمده با این روش، به عوامل متعددی بستگی دارد:
- امواج صوتی تا عمق زیادی نفوذ نکرده و ممکن است در بیماران چاق، تصاویر خوبی به دست نیایند.
- عملکرد اولتراسوند به هنگام موجود بودن گاز در بین پروب و بافت هدف تا حد زیادی کاهش پیدا میکند.
- اولتراسوند به خوبی از استخوان رد نمیشود.
مطلب پیشنهادی : کاربرد سونوگرافی مفاصل و بافت نرم
نحوه انجام سونوگرافی لومبوساکرال
یک مبدل یا پروب به منظور فرستادن و دریافت بازتاب امواج صوتی مورد استفاده قرار میگیرد. یک ژل مخصوص نیز بر روی پوست فرد و ناحیه مورد نظر اعمال میشود تا امواج صوتی به هنگام عبور از مرز پوست دچار اختلال نشوند. تکنیسین اولتراسوند با استفاده از درک خود در رابطه با دستگاه و آناتومی بدن انسان، میتواند ساختارهای مختلف را تحت بررسی قرار دهد.
آمادگی قبل از سونوگرافی لومبوساکرال
در طی انجام سونوگرافی، ممکن است از شما خواسته شود که روپوش و گان مخصوص بپوشید.
عوارض سونوگرافی لومبوساکرال
در روش های تصویر برداری با اشعه ایکس مانند رادیوگرافی ساده یا سی تی اسکن بدن تحت تابش مقدار معینی از اشعه یونیزان قرار می گیرد که اگر از حد مشخصی بیشتر باشد میتواند موجب اشکالاتی در کارکرد سلول ها شود؛ ولی در سونوگرافی از اشعه ایکس استفاده ای نمیشود.
رادیولوژی مداخله ای یا اینترونشال جزو اقداماتی هستند که در رادیولوژی مرکزی اصفهان با دقت بالا انجام میشوند. لطفا جهت هماهنگی با این مرکز و روزرو نوبت، با شماره تلفن 32202762 - 031 تماس حاصل فرمایید.
آدرس مطب : اصفهان ، خیابان شمس ابادی، روبروی عیسی بن مریم، ساختمان صبا
تلفن : 32202762 - 031
درباره این موضوع مطالب بیشتری بخوانید
-
سونوگرافی اینترونشنال چیست؟
تاریخ انتشار : 1402-06-04تاریخ بروز رسانی : 1403-06-11
نظرات کاربران درباره این مطلب :
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .