سونوگرافی سه بعدی و چهار بعدی چه تفاوتهایی با هم دارند؟
سونوگرافیهای سهبعدی و چهاربعدی میتوانند اطلاعات بیشتری در خصوص ناهنجاری تشخیص دادهشده در اختیارمان قرار بدهند. از آنجا که این سونوگرافیها قادر هستند تا جزئیاتی بیشتر را از زوایایی متفاوت نشان دهند، میتوانند به تشخیص عارضه لبشکری کمک کنند. مشاهده و تشخیص این ناهنجاری به پزشک کمک میکند که برایش پس از تولد برنامهای درمانی در نظر بگیرد. همچنین سونوگرافی سهبعدی برای مشاهدۀ قلب و اندامهای داخلی بدن نیز کاربرد دارد.
به همین دلیل است که برخی از بیمارستانهای تخصصی جنین و نوزاد، از سونوگرافیهای سهبعدی استفاده میکنند. با این حال، سونوگرافی تنها زمانی انجام میگیرد که از لحاظ پزشکی لازم دانسته شود.
سونوگرافی سه بعدی
هیچ مدرکی دال بر اینکه این سونوگرافیها خطرناک هستند، وجود ندارد و اغلب، به زنان باردار در خصوص بیخطر بودن این سونوگرافیها اطمینان داده میشود. با این وجود، هرگونه سونوگرافی فراصوتی فقط باید توسط یک فرد حرفهای و آموزش دیده صورت گیرد تا بتواند آن را در کوتاهترین زمان و با پایین رین شدت ممکن انجام دهد. اگر مایل به انجام سونوگرافی سهبعدی یا چهاربعدی هستید، باید آن را به صورت خصوصی انجام دهید و هزینهاش را بپردازید.
کلینیک ممکن است یک نسخۀ ضبط شده از سونوگرافیتان را بر روی DVD به شما بدهد که این هزینهای اضافی در بر خواهد داشت. برای انجام سونوگرافیهای سهبعدی و چهاربعدی به مبدلها و نرمافزارهای خاصی نیاز است؛ به همین دلیل این سونوگرافیها گرانتر هستند. این سونوگرافیها مزایای درمانی کمی دارند و متخصصان تنها در مواردی که نیاز مبرم پزشکی باشد این سونوگرافیها را تجویز میکنند؛ بنابراین احتمال جایگزینی سونوگرافی دوبعدی که عموماً برای مراقبتهای بارداری مورداستفاده قرار میگیرد با این نوع سونوگرافیها بسیار کم است.
اگر تصمیم دارید که سونوگرافی سهبعدی یا چهاربعدی انجام دهید، بهترین زمان آن بین هفتۀ 26 تا هفتۀ 30 بارداری است. پیش از هفتۀ 26 بارداری، مقدار چربی زیر پوست بچه بسیار کم است، برای همین استخوانهای صورتش هم در تصویر کاملاً معلوم میشوند. پس از هفتۀ 30 بارداری هم ممکن است سر بچهتان به سمت پائین و داخل لگن بچرخد و نتوانید دیگر صورتش را ببینید.
اگر تا هفتۀ 28 بارداری صبر کنید، چنانچه جفت در جلوی رحمتان باشد، یعنی جفت قدامی باشد، میتوانید بهترین تصویر را از بچهتان داشته باشید. این امر کاملاً طبیعی است که دلتان بخواهد صورت بچهتان را در سونوگرافی ببینید؛ اما این مسئله به وضعیت قرارگیری بچه در رحم بستگی دارد و گاهی اوقات امکانپذیر نیست.
اگر بچه طوری قرار گرفته باشد که صورتش به سمت بالا باشد و مقدار مایع آمنیوتیک اطرافش کافی باشد، باید بتوانید صورتش را واضح ببینید؛ اما اگر صورتش به سمت عقب باشد، سرش دورتر و به سمت پائین و داخل لگنتان قرار داشته باشد یا مایع آمونیوتیک در اطرافش زیاد نباشد، نمیتوانید بچه را خیلی واضح ببینید. اگر چربی شکمتان زیاد باشد هم باز به همین شکل است و تصویر بچه واضح نخواهد بود.
سونوگرافی چهاربعدی
ممکن است مسئول انجام سونوگرافی از شما بخواهد که برای مدت کوتاهی قدم بزنید، یا حتی یک هفته بعد مراجعه کنید تا بچه در موقعیت بهتری قرار بگیرد. اگر نتوان تصویر خوبی از صورت بچه دریافت کرد، در عوض میتوان تصویری از انگشتهای دست و پای او را دید. برخی از مراکز خصوصی در صورتی که تصویر واضحی از کودک مشاهده نشود، یک سونوگرافی مجدد و رایگان انجام میدهند. در حالی که برخی مراکز دیگر ممکن است دربارۀ محدودیتهای سونوگرافی فراصوت بگویند و تکرار آن را به شما پیشنهاد نکنند. قبل از انجام سونوگرافی، سیاستهای اجرایی و مالی بیمارستان مورد نظرتان را در این خصوص بررسی کنید.
اگر ساکن اصفهان هستید میتوانید برای انجام سونوگرافی سه بعدی و چهار بعدی به رادیولوژی مرکزی اصفهان مراجعه نمایید و از خدمات تخصصی و ریپورت های دقیق این مرکز برخوردار شوید. لطفا جهت هماهنگی و روزرو نوبت با شماره تلفن 32202762 - 031 تماس حاصل فرمایید.
تفاوت سونوگرافی سه بعدی و چهاربعدی
- سونوگرافی سهبعدی برخلاف سونوگرافی دوبعدی که تصاویر سیاهسفید از جنین میدهد، میتوان تمام قسمتهای جنین را بهصورت واقعی مشاهده نمود؛ اما در سونوگرافی چهاربعدی در کنار مشاهده تمام قسمتهای جنین میتوان حرکتهای جنین در شکم مادر نیز مشاهده میشود.
- سونوگرافی سهبعدی تصاویری ثابت از فرزندتان را در سه بعد نشان میدهد. سونوگرافی چهاربعدی تصاویر سهبعدی متحرکی از بچه را نشان میدهد که زمان بعد چهارم آن است. طبیعی است که تصور انجام اولین سونوگرافی برایتان هیجانانگیز باشد؛ اما برای برخی از مادران سونوگرافیهای دوبعدی استاندارد که در آن فقط میتوانند نمای کلیِ خاکستری و ناواضحی از کودک را ببینند، ناامیدکننده است. علتش این است که سونوگرافی دوبعدی مستقیماً داخل بدن بچه و در نتیجه تصاویر اندامهای داخلی او را نشان میدهند.
- در سونوگرافیهای سهبعدی و چهاربعدی شما بیشتر پوست کودک تا درونش را مشاهده میکنید. حتی ممکن است شکل دهان و بینی بچه را هم ببینید، یا بتوانید خمیازه کشیدن و بیرون آوردن زبانش را مشاهده کنید.
مطلب پیشنهادی : مزایای سونوگرافی 3D و 4D
عوارض سونوگرافی سهبعدی و چهاربعدی
سونوگرافیهای سهبعدی و چهاربعدی بهاندازه سونوگرافی دوبعدی بیخطر هستند؛ چون در واقع، تصاویر بهدستآمده در این سونوگرافیها از همان تصاویر سونوگرافی دوبعدی حاصل میشود که با هم تلفیقشده و به یک تصویر واحد تبدیل میشوند. با این حال، متخصصان انجام سونوگرافی سهبعدی و چهاربعدی توصیه میکنند که سونوگرافی را تنها در صورت لزوم پزشکی انجام دهید و از انجام آن فقط برای داشتن عکس یادگاری از فرزندتان یا ثبت لحظهها خودداری کنید، زیرا با این کار، فرزندتان را بیشتر در معرض امواج فراصوتی قرار میدهید. برخی از جلسات سونوگرافیهای فراصوتی ممکن است بین 45 دقیقه تا یک ساعت به طول میانجامند که این طولانیتر از زمان ایمن پیشنهادی است.
هزینه انجام سونوگرافی سه بعدی و چهاربعدی
هزینه انجام سونوگرافی سه بعدی و چهار بعدی در رادیولوژی مرکزی اصفهان با توجه به تعرفه مشخصشده توسط نظام سلامت و وزارت بهداشت و درمان تعیین میشود.
روشهای رادیو گرافی و سونوگرافی از جمله اقدامات تشخیصی هستند که در بیشتر موارد در صورت عدم دقت، میتوانند مسیر تشخیص، کنترل و درمان بیماری را تغییر دهند و حتی به قیمت جان بیمار ختم شوند. امروزه مراکز رادیولوژی ، سونوگرافی و ماموگرافی مجهز، دقیق و مدرن زیادی در اغلب شهرها از جمله اصفهان وجود دارد که گزینش و مراجعه به آنها میتواند نتایج مثبتی در پی داشته باشد.
آدرس مطب : اصفهان ، خیابان شمس ابادی، روبروی عیسی بن مریم، ساختمان صبا
تلفن : 32202762 - 031
درباره این موضوع مطالب بیشتری بخوانید
-
کاربرد سونوگرافی کودکان و نوزادان در تشخیص بیماریها
تاریخ انتشار : 1401-03-07تاریخ بروز رسانی : 1403-04-27 -
سونوگرافی اسکلتی، عضلانی یا ارتوپدیک؛ مزایا، محدودیت ها و هزینه
تاریخ انتشار : 1400-05-29تاریخ بروز رسانی : 1403-05-15 -
تشخیص بیماریهای مزمن کبد با تکنیک جدید سونوگرافی
تاریخ انتشار : 1400-07-11تاریخ بروز رسانی : 1403-08-19 -
انواع سونوگرافی 3 بعدی و 4 بعدی
تاریخ انتشار : 1395-10-28تاریخ بروز رسانی : 1403-06-11 -
سونوگرافی سیستم ادراری به چه منظور درخواست میشود؟
تاریخ انتشار : 1400-03-02تاریخ بروز رسانی : 1403-05-30
نظرات کاربران درباره این مطلب :
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .