علت و روش های تسکین و درمان خارش پوست در بارداری
علت و روش های تسکین و درمان خارش شکم و دست و پا در دوران بارداری
خارش دوران بارداری علل خاصی دارد و گاهی می تواند نشانه از بیماری جدی باشد اما در کل خارش پوست بدن در دوران حاملگی تجربه ای است که اکثر خانم های باردار آن را احساس می کنند.
ممکن است در طول دوران بارداری خود، در نواحی کف دست و پا دچار قرمزی و گاهی خارش شوید که معمولا به علت افزایش سطح استروژن اتفاق می افتد و البته بلافاصله پس از زایمان از بین می رود. این مورد اغلب در بارداری اول و یا بارداری چند قلویی بروز می کند. هر چه تعداد جنین ها بیشتر باشد، احتمال بروز آن بیشتر می شود.
علت خارش دوران بارداری یا بثورات پوستی یا UPP
یک نوع از بثورات پوستی وجود دارد که مختص بارداری می باشد و به آن پاپول های کهیری خارش دار بارداری یا PUPPگفته می شود.PUPP در اواخر دوران بارداری بروز می کند و علایمی از جمله کهیر ها یا لکه های قرمز رنگ که ابتدا در ترک های روی شکم شما ظاهر می شوند دارد. البته این لکه ها می تواند بر نقاط دیگر شکم، پا ها، دست ها، قفسه سینه و پشت شما پخش شوند. نکته خوشایند این موضوع آن است که تقریبا هرگز بر روی صورت پخش نمی شوند. این بیماری برای جنین شما بی خطر است.
در صورت مواجه با این بیماری ممکن است پزشک چند آزمایش خونی برای شما تجویز نماید تا دچار بیماری دیگری که با خارش مربوط است نشوید.
علت و دلیل خارش پوست و شکم دوران بارداری
این مشکل با زایمان حل می شود و اغلب چند ساعت پس از زایمان از بین می رود. اما چند هفته ای تا زمان زایمان شما مانده است و در این مدت می توانید از روش های زیر استفاده نمایید:
گاهی اوقات حمام گرفتن با محلول کلوئیدی بلغور جو یا آدینو کمک می کند.
از لوسیون های پوستی که حاوی بنادریل است استفاده نمایید. البته گاهی این محصولات می تواند باعث خشکی پوست شما گردد و خارش را تشدید نماید. در این صورت می توانید با مشورت پزشک خود قرص های خوراکی بنادریل مصرف نمایید.
گاهی پزشک برای مدت کوتاهی استروئید تجویز می نماید.
گاهی اوقات ممکن است بدون هیچ گونه بثور پوستی، تنها احساس خارش شدیدی در قسمت هایی که ترک ایجاد شده است داشته باشید، این خارش به علت کشیده شدن پوست شما به دلیل بزرگ تر شدن جنین می باشد و بسیار نیز شایع است.
راههای درمان و تسکین خارش دوران بارداری pupp با روش های ساده خانگی
حدود دو درصد از خانم های باردار به کلستاز داخل کبدی یا کلستاز بارداری مبتلا می گردند، این مشکل زمانی پیش می آید که مایع صفرا به طور عادی داخل مجاری صفرا جریان نمی یابد و املاح صفراوی در پوست تجمع می یابند که می تواند باعث خارش گردد.
در صورتی که خارش خفیف باشد با کمک کرم های مرطوب کننده پوست، دارو های موضعی ضد خارش یا آنتی هیستامینهای خوراکی مانند بنادریل درمان می گردد.
در صورتی که خارش شدید باشد، باید به پزشک مراجعه نمایید تا پزشک با تجویز دارو های خوراکی، به از بین رفتن اسید های صفراوی در جریان خون شما کمک کند.
این بیماری می تواند برای جنین خطرناک باشد، بنابراین در این موارد با انجام آزمایش های بدون استرس انقباضی وضعیت جنین را کنترل می نماید. این نوع خارش نیز بعد از زایمان از بین می رود، ولی بیماری ممکن است در بارداری های بعدی عود کند.
به گفته یکی از متخصصان زنان و زایمان باید خارش در خانم باردار بسیار جدی گرفته شود چون ممکن است علامت اولیه بیماری کوله ستاز باشد که خطرناک است و اگر دیر تشخیص داده شود، امکان از دست رفتن خانم هم وجود دارد. اگر خانمی دچار خارش باشد، حتما آزمایش هایی برایش درخواست می شود که اگر آنزیم های کبدی و بیلی روبین بالا باشد، باید به سرعت به آن رسیدگی و برای درمان اقدام کرد.
بهترین راه تسکین خارش شکم در دوران بارداری
از گرفتن دوش و حمام داغ بپرهیزید زیرا می تواند پوست را خشک تر کرده و خارش را تشدید کند. از صابون های ملایم استفاده کنید و دقت کنید که آنرا بخوبی آب کشی کنید و سپس به آرامی پوست را خشک کنید. پس از استحمام از کرم های مرطوب کننده استفاده کنید و ترجیحاً انواعی را که معطر نیستند انتخاب کنید زیرا بعضی از انواع عطریات می توانند پوست را تحریک کنند. گاهی از وان شاه بلوط استفاده کنید (فرآورده های شاه بلوط مخصوص استحمام را می توانید از داروخانه ها تهیه کنید). لباسهای نخی و گشاد بپوشید و هنگام گرمای روز از خانه خارج نشوید زیرا حرارت خارش را تشدید می کند.
آدرس مطب : اصفهان ، خیابان شمس ابادی، روبروی عیسی بن مریم، ساختمان صبا
تلفن : 32202762 - 031
درباره این موضوع مطالب بیشتری بخوانید
-
علل اصلی تنگی نفس در دوران بارداری و بهترین درمان آن
تاریخ انتشار : 1395-11-18تاریخ بروز رسانی : 1399-12-14 -
مضرات رادیوگرافی در بارداری
تاریخ انتشار : 1401-06-15تاریخ بروز رسانی : 1401-06-20 -
نشانه های بارداري دو ياچند قلويي چیست؟
تاریخ انتشار : 1396-02-03تاریخ بروز رسانی : 1403-03-13
نظرات کاربران درباره این مطلب :ندا طاهری نوری [ 1400-06-06 ]
خارش یک ماه روز وشب خیلی خیلی تنگی نفس لی حالی کبودی وورم پاها گر فتگی لگن وپاها
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .